ons team

Jill Devriese
Kinder- en jeugdpsychiater

Samen met jongeren en hun gezinnen leggen we de puzzel rond een emotioneel, sociaal of gedragsprobleem. Authenticiteit in mijn connectie met kinderen, jongeren en hun gezin vind ik erg belangrijk. Ik streef naar een advies dat zo compleet en integratief mogelijk is en sla een brug tussen Westerse wetenschap en wijsheid van onze natuur en natuurgeneeskunde.

Tessa Devriese
Klinisch psychologe

Ik heb een sterke affiniteit voor neuropsychologie en psychodiagnostiek. Ik richt me op het diagnostisch luik om zo een beeld te vormen van het kind of de jongere. Tijdens het adviesgesprek maken we vervolgens samen een behandelplan op maat van de patiënt en zijn/haar gezin.

Valérie De Boeck
Kinesitherapeute

Ik zet in op pijnklachten die het dagelijks functioneren beperken, houding- en bewegingsproblematieken, relaxatie- en ademhalingsoefeningen en lichaamsbesef. Ik sta in voor de motorische testings om vervolgens samen met het team tot een optimale aanpak te komen.

Arne Daniëls
Psycho-fysiek trainer en leraar holistische kinderyoga

Samen met mijn collega Stijn breng ik kinderen en jongeren in contact met hun innerlijke kracht. Dit doen we door te werken rond lichaamsbeweging, zelfvertrouwen en zelfreflectie. Ervaringsgericht leren staat ook hier centraal. We werken rond weerbaarheid en zelfbeheersing. Daarnaast zet ik in op kinderyoga, waar we via speelse oefeningen in een veilige en niet competitieve sfeer aan de slag gaan.

Pieter Van Der Stighelen
Therapeut

Mijn specialisaties zijn yoga, gesprekstherapie en emotionele therapie. Ik geef gezondheidsadviezen en werk rond lichaamsgerichte stress- en traumatherapieën. Ik combineer hierbij Oosterse en Westerse traditionele natuurgeneeswijzen met de nieuwste inzichten uit de moderne gezondheidswetenschappen.

Ilse Scheers
Mental coach

Menselijk gedrag heeft me altijd gepassioneerd. Ik streef ernaar personen opnieuw in hun kracht te zetten. Hierbij zet ik sterk ik op persoonlijke ontwikkeling, bewustzijnsverruiming en energetisch healingwerk.

Steven Van den Eede
Klinisch psycholoog en therapeut

Ik ben gespecialiseerd in psychosociaal welzijn. Werken rond stress, burn out, pesterijen, veerkracht, traumabegeleiding, klachten rond angst en depressie zijn belangrijke thema’s in mijn begeleiding van volwassenen en adolescenten. Ik school me bij in het werken met dieren.

Stijn Jacobs
Psycho-fysiek trainer

Ik leer jongeren hoe ze hun lichaam en geest tot rust kunnen brengen, hoe ze hun mentale weerbaarheid kunnen verhogen in moeilijke situaties. Volgens de basisprincipes: rust, focus en gronden gaan we samen op zoek naar gedragsalternatieven door te doen, ervaren en oefenen.

Martine Thyssen
Creatieve therapeute

Ik werk via beeldende kunsten zoals tekenen, schilderen en boetseren om de interactie aan te gaan met eigen gevoelens en ervaringen. De focus ligt niet op het creëren maar op het zichtbaar maken van de problematiek en om eigen ervaringen levendig en tastbaar te maken.
Ik werk met kinderen, jongeren en volwassenen. Creatieve therapie is actieve therapie waarbij je samen met mij zelf aan de slag gaat. Ik zet mijn therapie doelgericht in ter ondersteuning van diverse processen zoals verwerking, verlies, trauma, depressie, burn-out,….

Anneleen Rabijns
Lichaamsgerichte therapeute en relatietherapeute

Het is mijn passie om mensen weer in contact te brengen met hun innerlijke kracht. Naast gestalttherapie gebruik ik hiervoor technieken uit de BBTRS (biodynamic breathing and trauma release system). Deze zorgen ervoor dat je (fysieke, mentale en emotionele) spanning kan ontladen en je weer vrijer voelt. Je leert anders omgaan met stress en pijn & naast de moeilijkheden zie je weer mogelijkheden. Ik geef ook relatietherapie aan koppels.

Kitty Van Der Smissen
Relatie -en gezinstherapeute en rouwtherapeute

Mijn passie voor de liefde én voor het vak bracht me op het vlak van relatietherapie bij EFT of Emotionally Focused Therapy. EFT is een model voor relatietherapie dat liefde en emoties centraal stelt. De therapie streeft naar een verbeterde emotionele omgang en verbinding binnen het koppel. Het is een erg dankbare manier om aan relatietherapie te doen.

Verder verdiep ik mij in rouwprocessen en verlieservaringen in diverse contexten, een actueel thema in onze snel veranderende samenleving.

Ik bied ook therapie aan gezinnen met adolescente of volwassen kinderen die kampen met bezorgdheden, problemen en spanningen.

Nathalie Boschmans
Kinder- en jongerencoach met assistentie van dieren

Onze dieren worden ingezet bij het coachen van gezinnen, kinderen en jongeren die ondersteuning nodig hebben.

Als coach stimuleer ik het kind of de jongere met de hulp van dieren in hun sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling. Bijvoorbeeld leren omgaan met moeilijke ervaringen of stress, zelfvertrouwen en zelfinzicht ontwikkelen, assertiviteitstraining, motorische vaardigheden ontwikkelen, … .

Maarten der Kinderen
Begeleider teambuilding

Ik begeleid teams via ervaringsgericht leren, dicht bij de natuur en de dieren. We bieden een unieke teambuilding op maat aan. Op een lerende manier, met voldoende ontspanning, krijgen teams een bijzondere dag aangeboden.

Enso
Lotte Delvou
Begeleider teambuilding

Ik begeleid teams via ervaringsgericht leren, dicht bij de natuur en de dieren. We bieden een unieke teambuilding op maat aan. Op een lerende manier, met voldoende ontspanning, krijgen teams een bijzondere dag aangeboden.

Tessa Dierickx
Poetsmedewerkster

Ik ondersteun de collega’s op logistiek vlak en zorg er voor dat iedereen in een nette omgeving kan vertoeven en ten volle kan genieten van de rust en de natuur in Enso.

Orde en netheid zijn mijn specialiteit en kwaliteit.

Griet Loos
Administratief medewerker

Ik verzorg het onthaal en de administratieve ondersteuning binnen ensō. De medewerkers, klanten en patiënten kunnen steeds bij mij terecht met al hun vragen.

Interesse om ons therapeutisch team te vervoegen?

We zijn op zoek naar een logopedist(m/v) , therapeut die met dieren werkt (m/v) en een psycholoog (m/v).
Contacteer ons via info@enso.be