workshops

Aholi-lessen voor kinderen:

Gratis proefles op zaterdag 22 januari!

 Zaterdag 29 januari, 5, 12 en 19 februari, 12, 19 en 26 maart 2022.
 In samenwerking met Ensō & Feel-it (feelitcoaching.be) vinden er op zaterdagvoormiddag Alohi lesjes plaats bij Ensō! Alohi gaat op een speelse manier preventief met kinderen aan de slag. Aan de hand van wetenschappelijk ondersteunde technieken, kunnen kinderen verder groeien en leren zich goed te ontspannen, nog beter om te gaan met stress,…
De lessen gaan door in de polyvalente ruimte en met mooi weer zelfs buiten!
Kinderen van 3 tot 6 jaar: 9u tot 10u
Kinderen van 7 tot 10 jaar: 10u30 tot 11u30
Prijs voor 7 lessen: €105
 Meer informatie vind je op de website van Alohi (www.alohi.be) en inschrijven kan via volgende link: https://www.alohi.be/inschrijven-brasschaat .

 

Training: Ik en de ander, samen sterk!

Uitgesteld!

Online infomoment op woensdag 5 januari 2022 van 19u tot 20u.

Woensdag 12, 19, 21 januari, 2 en 9 februari 2022 van 16u30 tot 18u30.

Sociale vaardigheidstraining voor weerbaarheid en zelfbeheersing.

Tijdens deze training staan we kinderen/jongeren bij te verbinden met hun innerlijke kracht. Via een ervaringsgerichte en psycho-fysieke methodiek ondersteunen we hen in het beheersen, vergroten en richten van deze kracht. Zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfreflectie staan hierbij centraal. Dit stelt hen in staat om met begrip, respect en gevoel om te gaan met zichzelf en de ander. Ze leren voor zichzelf opkomen en op een constructieve wijze hun grenzen te bewaken.

Bekijk hier onze flyer.

 

Omgaan met rouw en verlies

Zaterdag 22 januari, 29 januari, 5 februari en 12 februari 2022 van 10u tot 11u45

Iedereen heeft momenten waarop het leven pijn doet. Je verliest iemand waar je erg om geeft. Je bent verdrietig, soms boos. Je kan het moeilijk geloven of wil het niet aanvaarden. Je bent in rouw. Mensen zeggen dat je alles een plaats moet geven, moet verwerken, maar hoe doe je dat? Voor personen met een verstandelijke beperking is rouwen soms moeilijker.

Vanuit enso richten we ons tot de doelgroep van personen met een lichte mentale beperking. Deze cursus geeft zowel uitleg over rouw, als handvaten om met verlies om te gaan. We praten niet enkel over rouw en verlies, maar we gaan ook creatief en beeldend aan de slag met de eigen verlieservaringen.

Deze workshop wordt gegeven door Martine Thysen, creatief therapeut en Steven Van den Eede, klinisch psycholoog en gedragscounselor.

Bekijk hier onze flyer.