Ensō - Therapeutisch centrum

Welkom!

Ensō is gelegen midden in de natuur. Het therapeutisch centrum bestaat uit maar liefst zes therapielokalen, een onthaalbureau, een wachtruimte en een polyvalente ruimte met grote raampartijen en een volledig uitgeruste keuken. 

Onze buitenruimte is onder begeleiding van de therapeuten toegankelijk. Er is een blote voetenpad beschikbaar en de dieren kunnen ingezet worden via de therapeuten verbonden aan ons centrum.

                  

Gezondheid - welzijn

Met een team van professionele therapeuten behandelen we vragen van kinderen, jongeren, volwassenen en hun gezinnen. We creëren een huis voor gezin en gezondheid waar men via de ervaringsgerichte insteek, dicht bij de natuur en de dieren, de gepaste therapie en behandeling kan genieten.

Maak kennis met ons team

 

Kwetsbaarheid begint met moed. Moed om er te zijn en jezelf te laten zien.

Ensō

Ensō is het Japanse woord voor ‘cirkel’. In de Oosterse Zen-filosofie wordt de ensō in één ademhaling geschilderd. De cirkel wordt meestal niet perfect gesloten weergegeven, waardoor er ruimte blijft voor beweging en verdere ontwikkeling.

Dit staat symbool voor onze eigen levenslange zelfontplooiing, voor het loslaten van verwachtingen en als symbool voor de schoonheid van imperfectie.

Bij Ensō kunnen we ons volledig in deze waarden vinden. In een groene en rustgevende omgeving is er plaats voor ‘zijn’ en welbevinden.

Visie

We ontwikkelen drie activiteitslijnen die open staan voor alle burgers in de ruime omgeving. We zullen hier voornamelijk werken vanuit een “ervaringsgerichte visie”.

  • De eerste lijn behelst diagnostisch onderzoek en het therapeutisch werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen.
  • In de tweede lijn willen we therapeutisch tegemoet komen aan volwassenen met diverse hulpvragen zoals slaapproblemen, burn-out, trauma…
  • De derde lijn bestaat uit het organiseren van preventieve workshops  die gericht zijn op het algemeen welzijnsgevoel van mensen.