Workshops

Biodynamisch ademwerk

Klik hier voor meer info over biodynamisch ademwerk

Als mens zijn we geneigd om vast te houden aan het oude (oude gewoontes, gedachten, gedragingen, reacties), dat hebben wij zelf ook aan den lijve ondervonden. Verandering vraagt moed en daarin willen we je ondersteunen.

Ben je bereid om een nieuwe relatie met je lichaam op te bouwen en je adem- en lichaamsbewustzijn te vergroten?
Ben je klaar om vrijheid te creëren op die plekken waar je nu vast zit?
Ben je klaar om fysieke en emotionele spanning te ontladen en te groeien naar een ander patroon om hiermee om te gaan?

We bieden met deze Padma-dag een ademreis aan doorheen alle spanningsgebieden in je lichaam.

We werken stap voor stap met spanningen rond de ogen en het hoofd, de keel, de hartstreek, de buik en het bekken. Zo kan je de energie in je lichaam weer voelen stromen, je krachtiger en vrijer voelen.

De zes elementen van BBTRS (Biodynamic Breathwork and Trauma Release) zijn de ingrediënten van deze dag: de diep verbonden ademhaling, muziek en meditatie, beweging, aanraking en emotionele expressie.
De combinatie van deze elementen helpt je diepe kernspanning los te laten zonder je systeem te overweldigen.

Het resultaat van dit werk is:

  • Meer adem- en lichaamsgewaarzijn
  • Meer vrijheid in bewegen en voelen
  • Diepe kernspanning loslaten
  • Verhoogde veerkracht doordat je emoties meer durft toelaten en erin kan bewegen
  • Gemakkelijker omgaan met de ups en downs van het leven
Biodynamisch ademwerk in het kort

  max. 9 personen

  Infoavond: 19u00-20u00

  In de omgeving van Ensō

  Drank en fruit inbegrepen, lunch zelf voorzien

   €115, inschrijving voor 1 juli: €95

Prijzen zijn inclusief BTW.

Neem hier contact op

Rots en water - Weerbaarheidstraining

Klik hier voor meer info over rots en water - Weerbaarheidstraining

Een rots en water training is een psychofysieke weerbaarheidstraining.

Wat wil dat zeggen; Het is een TRAINING omdat we acht keer samenkomen en we telkens gedurende twee uur gaan trainen, oefenen.  WEERBAARHEID wil zeggen dat deze oefeningen jou gaan helpen om steviger in je schoenen te staan. En we noemen het PSYCHOFYSIEK omdat het oefeningen en spelletjes zijn die heel lichamelijk en actief zijn, maar ze jou ook iets gaan leren over jezelf.

Tijdens de R&W training ga je een zicht krijgen op wat JOUW AANDEEL is in een stressvolle situatie en hoe je ook anders zou kunnen reageren. Het leert jou dat er VERSCHILLENDE MANIEREN zijn om met moeilijke situaties om te gaan.

Iedereen van ons ervaart SPANNING in zijn lichaam wanneer we onder STRESS komen te staan. Als we vanuit die spanning reageren, gaan we soms dingen doen of zeggen waar we achteraf spijt van hebben. Tijdens de R&W oefeningen gaan we leren om ons te ONTSPANNEN in die stressvolle situaties. Dit is nodig om terug de controle te krijgen over je LICHAAM en dus over JEZELF. Vanuit deze nieuwe ZELFBEHEERSING kan je nu ook gemakkelijker en betere keuzes gaan maken.

In de R&W training spreken we van twee verschillende houdingen die je kan aannemen in een CONFLICT SITUATIE. Wanneer je in staat bent om jezelf beter te beheersen onder stress, ga je inzien dat je kan KIEZEN hoe je gaat reageren. Of je neemt een ROTS-HOUDING aan, waarbij je op een rustige manier duidelijk maakt wat wel of NIET OK is voor jou. Je hebt geleerd om rustig en beheerst je grens aan te geven. OF jij beseft dat je in deze situatie meer kans hebt OM TE BEREIKEN WAT JIJ WIL BEREIKEN door een WATER-HOUDING aan te nemen. Dan kies jij er voor om je flexibeler op te stellen. Je gaat meer VRAGEN STELLEN en luisteren naar de andere, om zo samen tot een oplossing te komen.

R&W is ERVARINGSLEER. Door telkens de oefeningen en spelletjes te doen, en te zien dat je vooruitgang boekt, ga je ervaren hoe AANGENAAM het is om jezelf beter onder controle te hebben. Thuis, met je vrienden of op je school.

Rots en Water doen we in GROEP. Jongeren leren het meeste over zichzelf door te kijken naar andere jongeren. “Hoe gaat iemand anders om met de uitdagingen waar ook ik mee te maken krijg?” Een groep telt ergens tussen de acht en twaalf deelnemers. Jij bent welkom.

Rots en water in het kort

  12-15 jaar, 15-18 jaar

  8 sessies van 2uur

   €280 voor 8 sessies

Prijzen zijn inclusief BTW.

Neem hier contact op